VISUAL ART

"Τεχνη στα ΚΑΦΑΟ"

"Τέχνη στα ΚΑΦΑΟ", ένα project του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της πιλοτικής αναβάθμισης του "εμπορικού τριγώνου"

Το συγκεκριμένο ΚΑΦΑΟ (KV <- KabelVerzweiger) δηλαδή διακλαδωτής, βρίσκεται στην πλατεία Καραμάνου επί της οδού Αθηνάς στο Μοναστηράκι.

Η ιδέα:

Η φύση του ΚΑΦΑΟ είναι να φιλοξενεί διακλαδωτές, καλώδια, ηλεκτροβιομηχανικό εξοπλισμό. Η ιδέα της απόρριψης αυτής της ιδιότητας δε μου είναι ιδιαίτερα ελκυστική, θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει μια υποκριτική αλλοίωση ενός στοιχείου της πόλης. Δεν βλέπω τον λόγο της απόκρυψης της φύσης του αντικειμένου. Αντίθετα, με ενδιαφέρει η σουρεαλιστική του παραμόρφωση αξιοποιώντας συμβολικά τα σωθικά του ΚΑΦΑΟ ως εργαλεία. Με ενδιαφέρει η αλλοίωση όχι της πρωτογενούς φύσης, αλλά της μορφής – εκεί αποτυπώνεται το μη πραγματικό με την μείξη ηλεκτρομηχανολογικών εξαρτημάτων σχετικών και άσχετων με το ΚΑΦΑΟ σε μια χαοτική διάταξη, αλλά και με τη χρήση περιγραμμάτων και γραμμοσκιάσεων, όπως σε ένα doodle που θα έκανε κανείς μιλώντας στο τηλέφωνο.

Ο.Π.Κύρτσης

 

 

AGHIA PARASKEVI ATHENS, GREECE

(+30) 210 6394 587
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
up

© 2022 ORESTIS P. KYRTSIS, ALL RIGHTS RESERVED

© 2022 ORESTIS P. KYRTSIS, ALL RIGHTS RESERVED